Hayko Cepkin'in Enleri, İlkleriDEĞERLİMİZİN ENLERİEn içine sinerek işte budur dediğin film: THE CROW
En sevdiğin şarkı: (the crow'un soundtrack albümünden) KNOCK ME OUT
En sevdiğin yönetmen: ALEX PROYAS
En sevdiğin yemek: KARNIYARIK
En sevdiğin tatlı: UN HELVASI
(kendisi pek ayırt edemesede) En sevdiği kendi yapmış olduğu şarkı:
SON KEZ
Hayko göre en iyi yalnızlık : Mezarda tabutun içinde
Hayko nun kendini en pis hissettiği zaman giydiği kıyafetin rengi : Kırmızı
Hayko nun kendine en güveni olduğu zaman giydiği kıyafetin rengi : Beyaz
Hayko nun kendin en güvensiz hissettiği zaman giydiği kıyafetin rengi : Siyah
En büyük korkusu : Ellerini kaybetmek
Hayko nun en sevmediği yönü : Sinirli olması
Hayko nun en sevdiği aktör : Brondon Lee
Hayko nun en sevdiği müzik grubu veya sanatçısı : Marilyn MANSON
En iyi iki arkadaşı : Manga dan Ferman Akgül ve rap müziğin başarılı isimlerinden Ege Çubukçu
Hayko nun okulda yaşadığı en absürd sahne : Konservatuar komple bir tımarhane; hangisinin kapısından girersen gir gencler sekil sekil... Opera kısmı biraz daha efendi ama tiyatro bölümü tam tımarhane! Hatta kapısında 'kıl dökücü krem geldi' yazıyordu Ben zaten cok fazla okulda,kantinde takılan bir adam degildim.O dönemler kararsızlık vardı biraz çünkü. Düsünüyordum 6 senede ben bu okulu babayı bitiririm diye.
8 sene sürse sonrası kadro sınavları falan...
Hayko nun evde yapmayı en sevdiği şey: Tamirat
Hayko nun evdeki en favori nesnesi: Yatağının üzerine dokunca gülen bir oyuncak kunduz.
Ekibin birlikte yapmayı en sevdiği şey : Hayko nun evinde toplanarak playstation oynamak.
En sevdiği şehir: İstanbul
En sevdiği renk: Kırmızı
En sevdiği şarkı : Alice in Chains " down in a hole "
En sevdiği tv programı: Haberler
En sevdiği ders : Hiç olmadı !
En sevdiği giysisi: Sahne kıyafeti
En sevdiği hava durumu: Kapalı havalar
En sevdiği reçel : Vişne reçeli
En sevdiği hayvan: Tüm hayvanlar
Yağmurlu bir günde yapmayı en sevdiği şey : Beste yapmak
En sevdiği tatil yeri : Evi
En sevdiği eşyası : Stüdyosundaki tüm enstrümanlar
En sevdiği spor dalı : Yüzme
Kendinde kusur olarak gördüğü en önemli şey : Egosunu ortaya çıkarmamak
DEĞERLİMİZİN İLKLERİ_İlk şarkını nasıl ve kime yaptın?
İlk şarkım ilk albümde yer alan "boşluk" kimseye yapmadım.
_Sahnede ilk kazandığın para?
3 milyon. 1997'de, alt kemancı'da çıkmıştım.
_İlk aşkının ismi??
Anaokulundaydım. 5yıl kadar platonik sürdü. Hiç yüz vermiyordu bana. Sonra, 5. sınıftayken benden hoşlandığını söylemişti. Ben de"5 senedir bekledim. artık istemiyorum"demiştim. İsmi LİDA idi.
_ilk konserini nerede ve kaç yılında verdin?
3 sene önce rock istanbul'da verdim. Kilyos'ta yapılıyodu. İlk konserim odur. Tarihte, 2 temmuz'du sanırım...
SAHNEYE İLK ÇIKIŞI : Anaokulu müsameresi
Şarkılardaki ilk Türkçe brutal : Bonus
Hayko nun bir kızda ilk etkilendiği şey : Koku
Hayko nun profesyonel müzik hayatına başladığı ilk yıl : 1997
DEĞERLİMİZ HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER__''Kimse dikkat etmedi ama ilk klipte elim sargılıdır.Klibe giderken evdeki cama yumruk atmıstım. 4 dikiş var orda.''
__''Bendeki Iron Maiden hikayesi ''Fear Of The Dark'' ile kendimizden geçtiğimizden, pogo yaparken kafalarımızın patladığı...Hatta anısı bile var kafamın üzerinde, bir kemik çıkmıştır. Ordaki sandalyeler demir ve metaldendi, orada pogo yaparken düştüm ve kafamı o sandalyelerden birine vurdum. Hala izi duruyor. Iron Maiden benim için çok değerli bir grup; Bruce Dickinson zaten tapılası bir insan. Kalıp olarak hep aynı kalıplar kullanan bir grup, hiçbir zaman değişmemiştir ve hep aynı lezzet var. Hep düşünmüşümüdür aynı ritmi devamlı çalmaktan sıkılmıyor mu bu adamlar diye ama ben dinlemekten sıkılmadığıma göre onlar da sıkılmıyordur...''
__Yıllar önce Migros ta çalışmış.
__Moğollar da ses teknisyenliği de yapmış.
__Hayko Cepkin konser sonrası eve gittiğinde ağır kanamalı hasta gibi üzerinden yapay kanlar damlarken bu kostümü çamaşır suyuna bassak temizlenir mi diye düşünüyor. Çünkü kendisi temizlik ve düzen delisi.
__''Bir gecede bir kavanoz şokellayı bitirebilirim. Uyanır, başucumdaki kavanozu emip, bir galon suyu içer ve geri yatarım.''
__''Bana deseler ki hastasın ve sigarayı bırakmalısın, bırakırım. Ama geceleri çikolata yeme işine son vereceksin yoksa öleceksin deseler AMATEM e yatarım heralde.''
__Hayko her ne kadar kitap okumasını sevmese de evinde güzel bir kütüphanesi vardır.
__Hayko çocukken olimpiyatları izlerken öyle çok etkilenirmiş ki , kendine kartondan duvar yapar ve üzerinden yatağına atlarmış.
__Hayko ölmeden önce; ''The game in soundtrack ini dinlemek isterdim herhalde''
__''Gece hayatıyla bir bağlantım yok. Barlarda dolaşmam. Çünkü hayatım zaten geceleri çalmakla geçiyor. Bir mekana gidip gürültü kaldıracak halim yok sakinliği severim. Rakı muhabbeti kurmayı ve evde sohbet etmeyi daha çok severim.''
Bir kusurumuz olduysa affola...